Edirne Haber
HV
19 MART Salı 12:58

Depremzede kardeşler antrenmanlarına çadırda devam etti, wushuda madalyalara ulaştı

Diyarbakırlı depremzede kardeşlerden 11 yaşındaki Havin Köse ve ablası 14 yaşındaki Heval Tuba Köse, çadırda yaptıkları son antrenmanlarla katıldıkları 15 Temmuz Şehidi Muhammet Oğuz Kılınç Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası'ndan madalyalarla döndü.

SPOR
Giriş Tarihi : 28-03-2023 23:18
Depremzede kardeşler antrenmanlarına çadırda devam etti, wushuda madalyalara ulaştı

İki kardeş, bulundukları kafileyle Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından 6-18 Şubat'ta düzenlenmesi planlanan şampiyonaya katılmak üzere Antalya'nın Kemer ilçesine giderken yolda Kahramanmaraş merkezli depremler meydana geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca, yaşanan deprem afeti nedeniyle ülkedeki tüm ulusal spor organizasyonlarının ikinci bir açıklamaya kadar durdurulduğunun açıklanması üzerine Diyarbakır'a dönen iki kardeş, evlerinin "asrın felaketi"nde hasar gördüğünü öğrendi.

Havin ve Heval Tuba, hasarlı evlerine giremedikleri için bir süre ailece Silvan kara yolu üzerinde kurulan çadır kentte kalmaya başladı. Hedeflerinden vazgeçmeyen iki kardeş, çadır kentte kaldıkları süreçte antrenmanlarını sürdürdü.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonunca Antalya'nın Kemer ilçesindeki Bahri Tanrıkulu Spor Salonu'nda 6-17 Mart'ta minikler, yıldızlar, gençler, büyükler ve veteranlar kategorilerinde gerçekleştirilen şampiyonaya katılan iki kardeşten Havin, minikler kategorisi "jiensu" dalında Türkiye birincisi, "chanquan" dalında Türkiye üçüncüsü, yıldızlar kategorisinde yarışan Heval Tuba ise "nanquan 32 from" dalında Türkiye üçüncüsü oldu.

Aileleriyle yakınlarının yanında kalan iki kardeş, yeni hedeflerine ulaşmak için Seyrantepe Spor Kompleksi'nde çalışmalarını sürdürüyor.

"Çadırda yaptıkları antrenmanlarla şampiyonaya katıldılar"

Wushu Kung Fu Antrenörü Muhammed Ramazan Şenol, AA muhabirine, Diyarbakır'da son zamanlarda wushu branşına büyük ilgi duyulduğunu söyledi.

Şampiyonaya Diyarbakır'dan 43 sporcuyla katıldıklarını ve 41 madalya kazandıklarını ifade eden Şenol, "60'ın üzerinde sporcumuz var ve müsabaka seviyesine gelen 30 sporcumuz mevcut. Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası'na ülke genelinde 1944 sporcu katıldı. Dereceye giren sporcular bu yıl ülkemizde yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek." diye konuştu.

Şenol, depremzede iki kız kardeşin antrenmanlarını çadırda yapmalarına rağmen şampiyonada gurur verici bir başarı elde ettiklerini belirtti.

"Havin ve Heval Tuba kardeşler yaklaşık 1,5 yıl önce bize geldiler." diyen Şenol, iki sporcunun çalışmaların ardından ilk defa bir şampiyonaya katıldığını kaydetti.

Şenol, şampiyonaya giderken yaşanan depremde sporcu kardeşlerin evlerinin de hasar gördüğünü, bu nedenle çadır kentte kaldıklarını dile getirdi.

"Çadırda yaptıkları antrenmanlarla şampiyonaya katıldılar. Depremden etkilenen bu çocuklar, şampiyonada bir şampiyonluk, iki de üçüncülük elde etti. Asrın felaketi olarak adlandırılan bu felaket olmamış olsaydı, Heval Tuba da şampiyon olabilirdi. Yine de bizim için büyük bir gurur kaynağı, büyük işler başardılar. Çocuklar, bu travmayı yaşamalarına, bu yaşta evsiz kalmalarına rağmen başarı elde etti. Havin Türkiye şampiyonu olduğu için ülkemizi Avrupa Şampiyonası'nda, Heval ise uluslararası müsabakalarda temsil edecek." ifadelerini kullanan Şenol, iki kardeşin yeni hedefler için çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

"Hedefim dünya şampiyonu olmak"

Türkiye şampiyonu 11 yaşındaki Havin Köse, arkadaşlarının sevdiği bu branşa ilgi duyduğunu ve bu şekilde çalışmalara başladığını belirtti.

Düzenli olarak antrenman yaptığını anlatan Havin, "Açık el ve silah kategorilerinde eğitim alıyorum. Depremde evimiz hasar gördü, çadırda kaldık. Antrenmanlarımı çadırda yaptım. Türkiye şampiyonu oldum, Avrupa Şampiyonası'nda da ülkemi en iyi şekilde temsil edip, şampiyon olmak istiyorum. En büyük hedefim ise dünya şampiyonu olmak." diye konuştu.

Heval Tuba Köse ise depremden etkilenmelerine rağmen şampiyonada üçüncülük elde ettiği için mutlu olduğunu söyledi.

AdminAdmin

YORUMLAR