Edirne Haber
HV
28 MART Perşembe 16:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağcılar Toplu Açılış Töreni'nde konuştu: (3)

"Bir tarafta terör örgütlerine, yurt içinde ve yurt dışında nefes aldırmayan, cesaret timsali bir ittifak var. Diğer tarafta Kandil'den Pensilvanya'ya, tüm şer odaklarının desteklerini açıkladığı alengirli bir yapı var" "HDP'yi parlamentoda gidip ziyaret etti mi bay bay Kemal? Onlara acaba kapılar arkasında neleri vadetti? Neyin sözünü verdi? Hadi açıkla. Açıklayabildi mi? Açıklayamaz" "Kimlerin kimlerle beraber olduğunu, kimlerle kol kola girdiğini görüyorsunuz. Milletimizin karşısındaki tablo gayet açık ve nettir. Bir tarafta 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı var. Diğer tarafta çıkar ve koltuk hesabının bir araya getirdiği yeni bir koalisyon"

SİYASET
Giriş Tarihi : 02-04-2023 19:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağcılar Toplu Açılış Töreni'nde konuştu: (3)

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir tarafta terör örgütlerine, yurt içinde ve yurt dışında nefes aldırmayan, cesaret timsali bir ittifak var. Diğer tarafta Kandil'den Pensilvanya'ya, tüm şer odaklarının desteklerini açıkladığı alengirli bir yapı var." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen Bağcılar Toplu Açılış Töreni'nde, ilçede tek bir riskli bina kalmasına gönüllerinin razı olmadığını belirterek kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılması konusunda vatandaşların yardımcı olmasını istedi.

Herkese bu nedenle şimdiden teşekkür ettiğini ifade eden Erdoğan, "Kardeşlerim, tarihimizin en kritik seçimlerinden birisini yapacağımız 14 Mayıs'a giderek yaklaşıyoruz. 42 gün sonra sandıklara gideceğiz. Nasıl bir siyasi anlayışla yönetileceğimizi tayin ve tespit edeceğiz. Sadece kendi geleceğimizle ilgili değil, evlatlarımızın, gençlerimizin geleceği ve istikbali ile ilgili çok önemli bir karar alacağız." diye konuştu.

Siyaset sahnesinde yaşananları vatandaşların da yakından takip ettiğine dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kimlerin kimlerle beraber olduğunu, kimlerle kol kola girdiğini görüyorsunuz. Milletimizin karşısındaki tablo gayet açık ve nettir. Bir tarafta 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı var. Diğer tarafta çıkar ve koltuk hesabının bir araya getirdiği yeni bir koalisyon. Kardeşlerim bay bay Kemal kimlerle dolaşıyor? Teröristlerle dolaşıyor. PKK, YPG, PYD bu terör örgütlerinin parlamentodaki uzantısı hangi parti? HDP'dir. HDP'yi parlamentoda gidip ziyaret etti mi bay bay Kemal? Onlara acaba kapılar arkasında neleri vadetti? Neyin sözünü verdi? Hadi açıkla. Açıklayabildi mi? Açıklayamaz. Ne diyor? Demirtaş'ı serbest bırakacakmış. Teröristbaşını serbest bırakacakmış. Değerli kardeşlerim, bunları serbest bırakmanın gayreti içerisinde olan bay bay Kemal'e biz 14 Mayıs'ta gereken cevabı vermeyecek miyiz? Öyleyse çok çalışacağız, şu anda Bağcılar'ın şu meydanı var ya bugünkü azametini, bugünkü şahlanışını 42 gün sonra sandıkta da gösterirsek bu iş bitmiştir. Bağcılar bunu yapar mı? Ana kademe bunu yapar mı? Hanım kardeşler bunu yapar mı? Gençler bunu yapar mı? Eyvallah."

- "Dayanışma içinde olacağız, birbirimizi Allah için seveceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı olarak AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi ile el ele omuz omuza çalışacaklarını belirtti.

Dayanışma içinde olarak, birbirlerini Allah için seveceklerini dile getiren Erdoğan, "Milletimizin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştüren bir ilkeler ittifakı var. Diğer tarafta ülkeye ve millete layık elle tutulur hiçbir projeleri, vizyonları, ufukları olmayan, kaybedenler kulübü var. Hanımefendi ne diyordu? Kumar masası. Öbür tarafta ne diyordu noter. Eee ne oldu şimdi? Noter dedin, kumar masası dedin. Şimdi el ele verdin, yolculuğa devam." değerlendirmesini yaptı.

Bir tarafta önce vatan, önce millet diyen, Türkiye'nin istiklal ve istikbalini her türlü hesabın üstünde tutan bir birliktelik olduğuna vurgu yapan Erdoğan, şöyle devam etti:

"İşte burada hesabi birliktelik yok. Hasbi birliktelik var. Diğer taraftan Türkiye'nin güvenliğini ve bekasını pazarlık konusu yapacak kadar kontrolü kaybetmiş muhteris birliktelik var. Ne diyor? 'Sana ne kadar, şu kadar, sen ne istiyorsun bu kadar.' Milletin iradesini o masada ne yapıyor? Satıyor. Ama gördüğünüz gibi burada onlar yok. Bir tarafta terör örgütlerine, yurt içinde ve yurt dışında nefes aldırmayan, cesaret timsali bir ittifak var. Diğer tarafta Kandil'den Pensilvanya'ya, tüm şer odaklarının desteklerini açıkladığı alengirli bir yapı var. İşin çok daha vahim yani yedili koalisyonun ve Cumhurbaşkanı adayının bu destek beyanından rahatsız olmamasıdır. Her gün bir terör elebaşı, bay bay Kemal'e oy istiyor. Televizyonlarda izliyorsunuz değil mi? Neler dediklerini görüyorsunuz. Fakat ne kendisinin ne de masa arkadaşlarının gıkı çıkmıyor. Yüksek sesle reddetmeyi geçtik, onu zaten beklemiyoruz ama istemem yan cebime koy mahcubiyetinden bile olsa bu duruma kimse itiraz etmiyor."

- "Milletimiz 15 Mayıs'ta ortaya koyacaktır"

"Anlaşılan birilerinin, demin söyledim ya papatya çayı terör baronlarının destek açıklamalarına da iyi geliyor. Yetmez rezene" diyen Erdoğan, buna rağmen kendilerinin sandıkları patlatarak yola devam edeceklerini söyledi.

"Bay bay Kemal ve ortakları ses çıkarmasa da millet 14 Mayıs'ta bu rezalete bir dur diyecektir" ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bağcılarlı kardeşlerim, gizleme gereği dahi duyulmayan bu kirli işbirliğine tepkisini sandıkta gösterecektir. Hangi partiye oy verirse versin, kalbi vatan sevgisiyle dolu hiçbir vatandaşımızın bu utanç sahnelerini kabullenmesi mümkün değildir. Bunun rahatsızlıklarını da milletimiz 15 Mayıs'ta ortaya koyacaktır. Bağcılar halkının ne kendi geleceğini ne de evlatlarının geleceğini, arkası karanlık böyle bir yapıya teslim etmeyeceğine inanıyorum. Şimdi buradan sesleniyorum, hazır mısınız? Bağcılar, 14 Mayıs'ta istikbalimize sahip çıkıyor musunuz? Bağcılar, 14 Mayıs'ta kumar masasını, sandığa gömüyor muyuz? Bir kez daha durmak yok, yola devam, diyor muyuz? Bağcılar, Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa ediyor muyuz? Rabb'im hepinizden razı olsun diyorum. Ben Bağcılara güveniyorum. Sizden 14 Mayıs'ta yine çok güçlü bir destek bekliyorum. Açılışını yaptığımız tüm eserlerin ilçemize ve siz Bağcılar sakini kardeşlerime tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Belediye Başkanımızı ve mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Kendilerinden çok daha büyük hizmetler beklediğimi de ifade ediyorum. Rabb'imden bizleri ramazana kavuşturduğu gibi, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne ve bayrama da ulaştırmasını niyaz ediyorum. Şimdi gür bir seda ile buradan haykıralım: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız."

- Cumhurbaşkanı Erdoğan Ülkü Ocakları'nı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçede yapılan kentsel dönüşümle dairelerine kavuşan hak sahiplerinden bazı ailelere anahtarlarını temsili olarak teslim etti. Erdoğan, kucağında çocuğuyla sahneye gelen bir hak sahibinin çocuğuna cebinden çıkardığı parayı verdi.

Konuşmaların ardından Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a
seccade hediye etti. Erdoğan, bu sırada, "Bu seccade ayakkabılarla basmak için değil ha. İnşallah 15 Mayıs’ta şükür namazını bu seccadede kılabiliriz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programın ardından miting alanının yakınında bulunan Ülkü Ocakları'nı ziyaret etti.

Törene, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de katıldı.

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR