Edirne Haber
HV
29 MART Cuma 01:44

Başkan Mehmet Ata'dan kaçak yapı isyanı

Ferizli'de kaçak olarak inşa edilen evin AKP'li Ferizli İlçesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Ruhi Şenol’un oğluna ait olduğu ortaya çıktıktan sonra, İYİ Parti Ferizli İlçe Başkanı Mehmet Ata yazılı bir basın açıklaması yaptı. Ata; ‘’ Bu alanda kavaklık, su ürünleri gibi ekim ve dikimlerin yapılması gerekirken ev nasıl yapılıyor’’ diyerek tepkisini dile getirdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-01-2023 12:08   Güncelleme : 14-01-2023 12:08
Başkan Mehmet Ata'dan kaçak yapı isyanı

Ferizli'de kaçak olarak inşa edilen evin AKP'li Ferizli İlçesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Ruhi Şenol’un  oğluna ait olduğu ortaya çıktıktan sonra, İYİ Parti Ferizli İlçe Başkanı Mehmet Ata yazılı bir basın açıklaması yaptı. Ata; ‘’ Bu alanda kavaklık, su ürünleri gibi ekim ve dikimlerin yapılması gerekirken ev nasıl yapılıyor’’ diyerek tepkisini dile getirdi.

Konuya ilişkin Ulusal bir gazeteye açıklama yapan AKP’li Ferizli İlçesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Ruhi Şenol, konuşmasında inşaatın kendisinin değil oğluna ait olduğunu vurgulayarak: ‘’İmara açık bir bölge değil. Fındık bahçesi burası. Tarım İl Müdürlüğü’ne bağ evi için başvurumuz var. Yüzde 5 imar veriyor. 75 metrekare depo 75 metrekare de müştemilat alanı. Alt katı depo olarak kullanılacak. Ben kaçak olmadığını iddia etmiyorum. Tarıma ruhsat başvurusu yaptık. Onaylanmak üzere. İnşaat için sıkıntı olmadığını ifade ettiler. Hazır elimde malzeme vardı, değerlendireyim dedim. Ben de devam ediyorum’’ dedi.

İYİ Parti Ferizli İlçe Başkanı Mehmet Ata ise bu alanda ekim ve dikim yapılması gerektiğini belirterek: ‘’ AKP Ferizli İlçesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Ruhi Şenol tarafından ilçenin Karadiken altı mevkiisin de, imar kapsamından yaklaşık 2 kilometre uzakta 2 katlı ev yaptırıyor. Ve hatta inşaatın ‘’kaçak olmadığını iddia etmiyorum’’ diyerek bu yapının kaçak olduğunu kabul ediyor. Ova kanuna giren bu alanda kavaklık, su ürünleri gibi ekim ve dikimlerin yapılması gerekirken, arazinin çevresinde kavak ağaçları varken buraya nasıl ev yapıyorlar? ‘’ dedi

İYİ Parti Ferizli İlçe Başkanı Mehmet Ata: ‘’Diyelim ki bu alanda kanuna göre %5’lik inşaat yapma payı var. Yapılan inşaat izinli olsa bile (ki izni yok) inşaat alanının 75 m² olması lazım. Oysa bu inşaat 100 m²’lik bir alana yapılmış. Şimdi kamuoyuna soruyoruz. Ferizli İlçesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olan Ruhi Şenol bu inşaatı nasıl yaptı! Kim izin verdi! Bu yapılan inşaat etik mi! Burada yapılan iş yasal mı! Yasal ise hangi izne göre yasal! Bu alanlar ne zaman imara açıldı! Bu alanda başka inşaat yapan var mı! Bir siyasetçi böyle iş yapar mı! Vatandaş yapsa nasıl olur! AK Parti Ferizli İlçe Teşkilatı bu kaçak yapıya ne diyor! AK Parti Ferizli İlçe Başkanı bu işe ne diyor! AK Partili Ferizli Belediye Başkanı bu işe ne diyor!” diyerek tepkisini gösterdi.

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR