Edirne Haber
HV
28 MART Perşembe 18:51

Erdoğan, Sinsi Planı Deşifre Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim dinimizin tek bir adı var o da İslam'dır. Alevilik, Şiilik ne karıştırıyorsun bunları. Ama dert başka. Sinsi planları reddediyoruz" ifadeleri ile Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 23-04-2023 21:12
Erdoğan, Sinsi Planı Deşifre Etti

Sakarya Akyazı Spor Kompleksi açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Parayı yönetmek, finansmanı yönetmek böyle olur Bay bay Kemal. Tefecilerden para alarak değil. Davos'ta o zamanki IMF Başkanı'yla görüşme yapıyoruz. 'Sen bizden alacağını taksitlerini alıyor musun?' dedim. 'Alıyorum' dedi. Sene 2013, bak dedim Türkiye'yi sen yönetemezsin, Türkiye'yi ben yönetirim. Sen de taksitlerini alırsın. O zaman da Merkez Bankamızın döviz rezervi 27,5 milyar dolar. Şimdi 122 milyar dolara çıktı. Gençler bunlar çok önemli. Bu ne demektir? IMF, Türkiye'ye bir daha gelmedi, kapıyı kapattık. CHP'nin Sözcüsü, İYİ Parti'nin Merkez Bankası'ndan gelen bir adamı var, bunlar illa Türkiye IMF'ten borç almalı dediler. Biz bunları dinledik mi? Biz IMF'ten 1 kuruş aldık mı? Şu anda enflasyonda bir sıkıntımız var ama faizi 8 buçuğa düşürdük, daha da düşecek. Geçmişte yaptığımıza göre bugün de yaparız, yarın da yapacağız. Binlerce başlıkla Türkiye Yüzyılı'nın inşasını sizlerle başaracağız.

Ekonomideki sıkıntıları da unutmuyoruz. Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürecek adımları kararlılıkla atmayı sürdürüyoruz. Şunu çok açık, net söylüyorum. 14 Mayıs'tan sonra özellikle gıdada bu çeşitli gıdalar olabilir. Yanlış yola gidenlere yapacağımız düzenlemelerle gerekli dersi vereceğiz.

“BİZİM İÇİN AİLE KUTSALDIR, AİLEYE TOZ KONDURAMAYIZ”

Her seçim bir yol ayrımıdır. Hatırlarsanız milletimiz 2007 seçimlerinden vesayetle milli irade arasında seçim yaptı. Milletimiz 2015 seçimlerinde PKK'nın vatanımızı bölme saldırılarıyla istikbalimiz arasında bir tercihe yöneldi. Bugün yine bir seçim arifesindeyiz. Bir yanda depreminden, milli teknoloji hamlesine, tüm başlıklarıyla Türkiye Yüzyılı vizyonu var. Diğer yanda 7'li masa, emperyalistlerin boyunduruğundaki Türkiye özlemi duyanlar var. Kendinizin ve evladınızın geleceğinizi bu 7'li kavga masasına emanet eder misiniz? Ülkenizin güvenliğini bu kumar masasına emanet eder misiniz? Buradan milletimin tüm fertlerine sesleniyorum; bakkala ekmek almak için bile güvenemeyeceğiniz birine ülkeyi emanet edebilir misiniz? Ah benim çiftçi kardeşim... Önüne 3 keçi katsanız akşama hepsini kaybedeceğini bildiğiniz birine ülkenin geleceğini emanet edebilir misiniz? Emekli kardeşim, oturduğun apartmana yönetici olarak seçmeyeceğin birine ülkenin geleceğini emanet edebilir misin? 14 Mayıs'ta tercihimizi doğrudan yana yapmalıyız.

Bay bay Kemal bir ara ciddi ciddi ülkenin başına gelebileceğine inanmış. Milletimizi birbirine düşürmek için her gün yeni bir fitne ateşi yakmaya başladı. Bunlar LGBT'ci, İYİ Parti LGBT'ci, HDP LGBT'ci, CHP, o da öyle. AK Parti bu işlerin tam karşısında, MHP tam karşısında, Yeniden Refah, Büyük Birlik, Hüda Par öyle. Bizim için aile kutsaldır, aileye toz konduramayız. Biz aile kurumumuza dokundurmayacağız. Bunlar gelince Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracaklarmış. Siz ne hayasızsınız?

"SİNSİ PLANLARI REDDEDİYORUZ"

Biz bugüne kadar bizim Sünnilik diye Alevilik diye dinimiz yok, bizim dinimizin tek bir adı var o da İslam'dır. Dini kimliğimizin tek bir adı var, o da Müslümanlıktır. Alevilik, Şiilik ne karıştırıyorsun bunları. Ama dert başka. Vatandaşlarımızın yıllarca ihmal edilen hak ve hukuklarını kullanabilmelerine imkan sağladık. Artık bu tartışmaların yeri de gereği de kalmamıştır. Sinsi planları reddediyoruz.

AdminAdmin

YORUMLAR