Edirne Haber
HV
28 MART Perşembe 14:12

Soylu’dan Terörle Mücadele Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hakkari'de Allah'a çok şükür olsun, 40 yıldır ilk kez teröristin olmadığı bir bayram geçirdik.” dedi.

Özel Haber
Giriş Tarihi : 21-04-2023 21:55
Soylu’dan Terörle Mücadele Açıklaması

Üsküdar'da Şalpazarı Federasyonu Hemşehri Buluşması'nda konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam iftarı İstanbul'da yaptığını, her zaman olduğu gibi gecenin bir yarısı Hakkari'ye gitmek istediğini söyledi.

Uçağın Hakkari'ye inmediğini, bu nedenle Van'a ulaştığını belirten Soylu, "Hakkari'ye gidene kadar yolun üzerinde ne kadar asker, polis, jandarma varsa hepsinin bayramını tebrik ede ede, onların orada annelerinin, babalarının hasretiyle eşlerinin hasretini çektiği o bayram buluşmasını hiç olmazsa biraz 'Hafifletir miyiz?' diye birbirimizle sarmaş dolaş olduk, birbirimizle bayramlaştık. Milletimizin onlara selamını söyledik. Şu anda bir şey söyleyeceğim, Türkiye'de bu ilk kez duyulmuş olacak. Hakkari'de Allah'a çok şükür olsun, 40 yıldır ilk kez teröristin olmadığı bir bayram geçirdik. Teröristlerin yıllarca fink attığı, aynı zamanda Karadeniz'e kadar Tunceli üzerinden lojistik ve yine aynı zamanda kendi teröristlerini oraya aktardıkları, hem silah hem mühimmat hem gıda aktardıkları o alanı tamamen teröristlerden temizlemiş olduk." diye konuştu.

Soylu, Türkiye'nin çok büyük badirelerden geçtiğini, çok büyük maliyetler ödediğini, çok direndiğini anlatarak, "Gezi olaylarıyla karşı karşıya kaldık. Türkiye, çok büyük projelere imza atmıştı. Fakat Türkiye'yi bu büyük projelerden döndürmek, Türkiye'nin faiz maliyetini daha yukarı çıkarmak için bizatihi tamam, içeridekiler bir karmaşıklık yapmak istediler ama bu karmaşıklığın arkasında da her zaman bildiğimiz gibi o Batı'nın aklı var, Amerika'nın aklı var. Türkiye'nin şöyle yukarı çıkan o ivmesini engellemek, milletin ağız tadını bozmak, 'Biz yaparız' diyenleri 'Siz yapamazsınız' demeye ikna etmek gençlerimizin, insanlarımızın umudunu ortadan kaldırmak istediler." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

YORUMLAR